Welkom op opvoetbalwedden.nl

Wat is je leeftijd?

Als opvoetbalwedden.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorbeschouwing: Nederland – Portugal (WK Vrouwen 2023)

Het WK Vrouwen 2023 start op 20 juli en duurt exact één maand. De Oranje Leeuwinnen zijn ook van de partij en mogen op 23 juli 2023 voor het eerst in actie komen. De Nederlandse vrouwenploeg neemt het in de eerste groepswedstrijd op tegen Portugal. Vanwege het tijdsverschil zal de wedstrijd worden afgetrapt om 09:30 uur. De WK-wedstrijd van Oranje is live te zien bij de NOS, oftewel op NPO1 of via de NOS app.

Nederland hoopt op een vliegende start

De Nederlandse vrouwenploeg maakte het tijdens de WK-kwalificatie nog onwijs spannend. De beslissing viel pas in de allerlaatste groepswedstrijd tegen IJsland. Oranje won dat duel met 1-0, dankzij een rake knal van Brugts in de 93e minuut. Daarna volgde er veel oefenwedstrijden met wisselende resultaten. Na een 0-1 nederlaag tegen Duitsland, werd er wel gewonnen van Polen (4-1) en België (5-0). Oranje bereikte op het vorige WK nog de finale, waarin werd verloren van de Amerikanen. Nu volgt er een herkansing. De eerste tegenstander is Portugal en dat is geen onbekende voor de ploeg. In 2022 stonden de twee landen ook al tegenover elkaar, destijds won Oranje met 3-2.

Portugal gaat voor een stunt

De Portugese vrouwenvoetbalploeg mag zeker niet worden onderschat door de Oranje Leeuwinnen. Portugal kwalificeerde zich via de play-offs voor het WK 2023. In de beslissende wedstrijd werd er 4-1 gewonnen van IJsland, nadat er een 1-1 gelijkspel op het scorebord stond na reguliere speeltijd. Portugal won zeven van de laatste tien interlands en ging slechts één keer onderuit. Er werd enkel verloren van Japan (1-2). De laatste twee oefenduels eindigde in een gelijkspel, zowel tegen Wales (1-1) als Engeland (0-0). Portugal speelde drie keer eerder tegen Nederland en in al die duels waren de Oranje Leeuwinnen te sterk.

Statistieken Nederland – Portugal

– Nederland won driemaal eerder van Portugal
– Nederland plaatste zich rechtstreeks voor het WK Vrouwen 2023
– Nederland won de laatste oefenwedstrijd met 5-0 tegen België
– Nederland won drie van de laatste vijf interlands
– Portugal won nog nooit van Nederland
– Portugal plaatste zich via de play-offs voor het WK Vrouwen 2023
– Portugal won zeven van de laatste tien interlands
– Portugal speelde de laatste twee interlands gelijk

Scroll naar boven