Welkom op opvoetbalwedden.nl

Wat is je leeftijd?

Als opvoetbalwedden.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Top 10 grootste voetbalstadions van Europa

Voetbal is wereldwijd één van de meest populaire sport. Het is dus helemaal niet gek dat Europa over een groot aantal gigantische stadions beschikken. Alle stadions in deze lijsthebben een minimale capaciteit van 75.000 toeschouwers. Vaak zijn ze ook tot de nok vol, wat de voetbalsfeer absoluut ten goede komt. Een bezoek brengen aan één van deze stadions is dan ook om van te genieten. Opvallend is dat er meerdere complexen in de lijststaan die niet worden gebruikt door een voetbalclub, maar alleen voor de nationale elftallen. Dit is de top 10 grootste voetbalstadions van Europa. Doe je wel eens aan voetbal wedden? Dan is dit artikel misschien nuttig, maar waarschijnlijk vooral leuk en interessant om te weten.

10. Allianz Arena – 75.024


De Allianz Arena is de thuisbasis van de Duitse topploeg Bayern München, altijd een topper bij het wedden. Het stadion dankt zijn naam aan sponsor Allianz AG die 90 miljoen euro neertelde. De club uit beierenspeelt hier nog niet zo heel lang want het stadion stamt af uit 2005. Hiervoor speelden de Duitsers hun wedstrijden in het Olympia stadion. De Allianz Arena is zowel aan de binnen alsbuitenkant geheel rood verlicht. Ook stadsgenoot 1860 München speelt zijn wedstrijden in dit stadion en dan is alles blauw verlicht. In totaal kunnen er 75.024 supporters terecht in het stadion.

9. Old Trafford – 76.000

We vervolgen deze lijst met Old Trafford. Het stadion waar het Engelse Manchester Unitedzijn thuiswedstrijden speelt. De Engelse topclub is sinds 1910 gevestigd in het Old Trafforden er kun 76.000 bezoekers de wedstrijd bezoeken. in de periode van 1941 tot 1949 werd het stadion gebombardeerd door de Duitsers. Later werd het stadion opnieuw opgebouwd.In de tussentijd werd er gevoetbald op Maine Road, een andere stadion in de stad die werd gebruikt door rivaal Manchester City. Het stadion beschikt over twee tribunes die vernoemd zijn naar twee clublegendes. Sir Alex Ferguson en voormalig voetballer Bobby Charlton. Old Trafford wordt ook vaak voor interlands gebruikt als daarvoor speciale stadion Wembley niet beschikbaar is.

8. San Siro – 80.018


Het San Siro of ook wel het Stadio Giuseppe Meazza is een prachtig stadion die we terugvinden in de Italiaanse stad Milaan. In totaal kunnen er 80.018 toeschouwers aanwezigzijn tijdens de wedstrijden. Het voetbalstadion wordt gebruikt door de twee topploegen van de stad. Internazionale en AC Milan. Ondanks dat beide clubs al sinds 1925 het stadiondelen hebben de ploegen bekend gemaakt beide hun eigen weg te gaan wat betekent dat ertwee gloednieuwe voetbalstadions moeten gaan komen. Verder is het opvallend dat Atalanta, een andere club uitkomend in de Seria A zijn europese wedstrijden speelt in het San Siro. Hun eigen stadion, Stadio Atleti Azzurri d’italia voldoet namelijk niet aan de Europese gestelde eisen.

7. Stade de France – 81.000

Voor nummer zeven gaan we richting Frankrijk naar de stad der liefde, oftewel Parijs. Hierstaat het grootste stadion van het land, Stade de France. Het stadion wordt gebruikt voor de nationale ploeg van het land maar ook andere sporten worden hier gedaan. Denk aan atletiek en rugby. Verder dient het ook als eventenemen stadion en zijn er vele concerten van topartiesten geweest. Denk aan Celine Dion, Beyoncé, Jay-Z, Eminem, Coldplay, Tiësto en vele andere. Het Stade de France heeft een capaciteit van 81.000 toeschouwers.

6. Atatürk Olympisch Stadion – 81.283

Op nummer zes vinden we het Atatürk Olympisch Stadion. Het is een gigantisch stadion meteen capaciteit van 81.283 mensen en werd in 2001 gebouwd omdat Turkije mogelijk deorganisatie van de Olympische Spelen op zich zou nemen. Dit ging echter niet door en wordt het stadion vooral gebruikt voor interlands van de internationale ploeg van de Turken. Het isgevestigd in Istanboel. In het verleden speelde er wel Turkse clubs in het olympisch stadionwanneer hun eigen thuishaven verbouwd werd. Onder ander Galatasaray, Istanbul Başakşehir en Besiktas maakten hier gebruik van. In 2005 werd de Champions League finale gespeeld die ging tussen AC Milan en Liverpool. Deze wedstrijd kende een gelijke stand maar Liverpool wist uiteindelijk door middel van een penaltyreeks aan de haal te gaan met de miljoenenbal. Interessante uitslag voor degenen onder ons die bij het wedden op voetbal bij een bookmaker hierop hadden ingezet!

5. Estadio Santiago Bernabéu – 81.044

Het Estadio Santiago Bernabeu is de plek waar Real Madrid zijn thuiswedstrijden afwerkt.Na de recente verbouwing is er een totale capaciteit van 81.044 toeschouwers. Het stadion is vernoemd naar de ex president van de club. Voorheen heette het Nuevo Estadio Chamartin. Er zijn een heleboel plannen gepresenteerd om het stadion te gaan vernieuwen.Zo moet er onder andere een verschuifbaar dak worden gerealiseerd.

4. Olympisch Stadion Loezjniki – 78.360

De echte die hard voetbalfans kennen dit stadion vast maar voor de meesten onder ons klinkt dit als onbekend terrein. Het Olympisch Stadion Loezjniki. Plaats voor maar liefst 78.360mensen. Het is het stadion voor de nationale ploeg van Rusland. Het is gelegen in Moskoude hoofdstad van het land en ligt in de wijk Loezjniki. Daar heeft het stadion dan ook zijnnaam vandaan. De Olympische Spelen van 1980 werd gehouden in dit stadion. In hetverleden was het ook de thuisbasis van voetbalclubs Spartak Moskou en Torpedo Moskou.

3. Signal Iduna Park – 81.360

Opnieuw gaan we richting Duitsland, dit keer naar Dortmund waar de Signal Iduna Park isgevestigd. Borussia Dortmund heeft sinds 1974 intrede gedaan in dit stadion. Dat voorheenhet Westfalen stadion heette. Hiervoor werd er gevoetbald in het Stadion Rote Erde maar de club had behoefte aan grotere stadion. In het Signal Iduna Park kunnen 81.360 mensenterecht. Het Wereldkampioenschap toernooi heeft tweemaal gebruikt gemaakt van hetstadion, in 1974 en in 2006.

2. Wembley Stadium – 90.000

Het Wembley Stadium is de thuishaven het Engelse nationale voetbalelftal waar 90.000 mensen hun land kunnen toejuichen. Het moderne stadion is recent in 2007 geopend. DeBritse voetbalbond is eigenaar van het complex. Naast het voetbal zien we in het stadion ook verschillende evenementen worden gehouden. Verder zal het stadion ook deel uitmakenvan het Europees Kampioenschap van 2020. Zeven wedstrijden van dit toernooi zullen hier worden gespeeld. Zo ook de EK 2020 finale.

1. Camp Nou – 99.354


Daar zijn we dan, aangekomen bij de grootste stadion van Europa. Het fantastische CampNou, het stadion van één van de meest succesvolste ploegen van de wereld FC Barcelona.Er kunnen maar liefst 99.354 toeschouwers naar binnen in dit Catalaanse stadion. Het stadion is afkomstig uit 1957 en is tevens ook een groot bezienswaardigheid in stad. Voordathet de naam Camp Nou had heette het tot 2000 Nou Estadi del Futbol Club Barcelona. In het stadion werd op 26 mei in 1999 de Champions League Finale gespeeld tussen Manchester United en Bayern München. De Engelsen wonnen deze wedstrijd met 2 – 1.

Scroll naar boven