Kansspelwet

Home » Kansspelwet

Als je bij een online casino een potje blackjack speelt, dan weet je dat je te maken hebt met de Kansspelwet. Maar hoe zit het eigenlijk met wedden op voetbal? Valt dat ook onder gokken? Of zijn daar andere regels van toepassing.

Wedden op voetbal, valt dat onder de Kansspelwet?

Er zijn landen waar sportweddenschappen (en dus ook wedden op voetbal) niet als kansspelen worden beschouwd, maar als strategische spellen. Daar maakt men dus echt onderscheid tussen wedden en gokken. In Nederland valt wedden op voetbal op dit moment echter gewoon onder de Kansspelwet. Dat betekent dat:

    • Je over elke weddenschap Kansspelbelasting moet betalen;
    • Online bookmakers over een officiële licentie moeten beschikken;
    • Jij wettelijk alleen bij geregistreerde online bookmakers mag wedden.

Met andere woorden: het wedden op sportwedstrijden wordt in ons land gewoon gezien als gokken. Net als online poker spelen of een gokje wagen op een video slot. Het is daarom aan te raden om je even in de Kansspelwet te verdiepen als je wilt wedden op voetbal. Als is een en ander eigenlijk vrij eenvoudig sinds 2021, mits je even checkt of je wed bij een wedkantoor met een vergunning.

Welke bookmakers vallen onder de Kansspelwet?

Tot oktober 2021 was de Toto de enige bookmaker in Nederland die over een officiële licentie beschikte. Tegenwoordig hebben meerdere bookmakers gelukkig een vergunning. Ookwel licentie geheten. Deze licentie is verstrekt door de Nederlandse Kansspelautoriteit; deze onafhankelijke instantie streeft naar veilig spelen in een eerlijke markt en ziet er op toe dat weddenschappen eerlijk verlopen en dat spelers naar behoren krijgen uitbetaald. Kortom, als je legaal wil wedden op voetbal check dan altijd eerst of de website waar je inzet een licentie heeft. Dat wordt doorgaans duidelijk vermeld bij elke site. Op opvoetbalwedden.nl vermelden we overigens enkel en alleen sites die vergunninghouder zijn. Alleen dan ben je verzekerd van veilig en betrouwbaar online wedden!