Íbis Sport Club: de slechtste voetbalclub ter wereld

Home » Nieuws » Íbis Sport Club: de slechtste voetbalclub ter wereld

De voetbalclub Íbis Sport Club komt uit de Braziliaanse stad Paulista. De club werd opgericht op 15 november 1938. De thuiswedstrijden van Íbis Sport Club worden gespeeld in het Municipal de Paulista. Het team speelt in een rood en zwartgekleurd thuistenue. Íbis Sport Club is ook één van de oprichters van de Pernambuca Football Federation. In 1948 en 1950 won de club de Torneio Inicio en de Torneio Incentivo in 1975 en 1976.

Beste Voetbal Bookmakers:
€100 aan Free Spins + €50 Free Bet!
€100 casinobonus + €50 Free Bet

Werknemersclub uit Brazilië

De club werd opgericht door medewerkers van het bedrijf Tecelagem de Seda e Algodao. Dat was een bedrijf dat was gespecialiseerd in het weven van delicate stoffen. In eerste instantie konden alleen medewerkers van het bedrijf meespelen in het voetbalteam. De club Íbis SC werd vernoemd naar een Afrikaanse vogel. Echter kwam de eigenaar van het bedrijf te overlijden. De medewerkers begonnen daar minder interesse te tonen in de voetbalploeg. Gelukkig besloot één van de managers om de voetbalploeg nieuw leven in te blazen. Er warden vanaf dat moment ook spelers van buiten het bedrijf toegelaten.

Slechtste voetbalclub ter wereld

Íbis Sport Club staat bekend als de ‘slechtste voetbalclub ter wereld’. Dat komt door een groot aantal nederlagen tussen 1980 en 1984. De club wist in drie jaar en elf maanden geen enkele voetbalwedstrijd om te zetten in een overwinning. De Braziliaanse club werd zelfs opgenomen in het Guinness Book of Records, weliswaar met een negatief record.

In 1999 eindigde Íbis Sport Club op de tweede plaats in de Campeonato Pernambucano Second Level. In 2008 werd er een bedrag van 15 miljoen euro in de club geïnvesteerd en een nieuw trainingscomplex gebouwd.