Welkom op opvoetbalwedden.nl

Wat is je leeftijd?

Als opvoetbalwedden.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe worden Odds bepaald?

Quoteringen, ook wel odds genoemd, representeren de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst bij voetweddenschappen. Ze worden uitgedrukt in getallen. De odds bepalen hoeveel je kunt winnen als je een succesvolle weddenschap plaatst.

Quoteringen worden beïnvloed door verschillende factoren. Wwaaronder de waargenomen kans op een bepaalde uitkomst, de meningen van bookmakers en het gedrag van de wedders zelf. Over het algemeen geldt: hoe lager de kans dat een uitkomst gebeurt, hoe hoger de quotering en hoe hoger de potentiële winst.

Bij een (fictieve) wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord kunnen de quoteringen als volgt zijn:

  • Ajax: 1.50
  • Gelijkspel: 3.00
  • Feyenoord: 2.50

Deze getallen representeren wat je zou winnen per ingezette eenheid. Als je €10 inzet op Ajax en Ajax wint met een quotering van 1.50, zou je €10 x 1.50 = €15 winst maken, inclusief je oorspronkelijke inzet. Hoe deze quoteringen tot stand komen, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder teamprestaties, blessures, publieke opinie en de balans die de bookmakers willen handhaven om winst te behalen, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd.

Over het algemeen proberen bookmakers de quoteringen zo in te stellen dat ze aantrekkelijk zijn voor wedders, maar tegelijkertijd ook de winstgevendheid van de bookmaker waarborgen. Dit betekent dat ze de kansen op verschillende uitkomsten inschatten en quoteringen aanpassen om een evenwicht te behouden tussen het risico voor henzelf en de aantrekkelijkheid voor wedders. Laten we een voorbeeld maken en daarvoor wat fictieve elementen in overweging nemen:

Teamprestaties

Stel dat Ajax de afgelopen wedstrijden zeer dominant is geweest, met overtuigende overwinningen en weinig blessures in het team. Feyenoord daarentegen heeft wisselvallige prestaties laten zien, met enkele belangrijke spelers die herstellende zijn van blessures.

Blessures

Ajax heeft een vrijwel fitte ploeg, terwijl Feyenoord enkele cruciale spelers mist vanwege blessures, wat hun prestaties in de komende wedstrijd kan beïnvloeden.

Publieke opinie

Over het algemeen wordt Ajax beschouwd als de favoriet vanwege hun recente prestaties en de afwezigheid van grote blessureproblemen. Dit zou de publieke opinie kunnen beïnvloeden in de richting van het inzetten op Ajax.

Bookmakers balans

Om winst te behalen, moeten bookmakers een balans vinden tussen het aantrekkelijk maken van de quoteringen en het minimaliseren van risico’s. Als de meeste mensen inzetten op Ajax vanwege hun prestaties en de publieke opinie, kan de bookmaker de quoteringen voor Ajax licht verlagen om het risico te beperken. Voor Feyenoord kunnen de quoteringen juist hoger worden ingesteld om wedders aan te trekken.

Dus, in een fictief scenario zouden de quoteringen er als volgt uit kunnen zien:

  • • Ajax: 1.70 (iets verlaagd vanwege hun favorietenstatus en sterke prestaties)
  • Gelijkspel: 3.50 (neutraal, minder waarschijnlijk door de sterkte van Ajax)
  • Feyenoord: 2.80 (iets verhoogd vanwege hun blessureproblemen en wisselvallige prestaties)

De bookmaker probeert op deze manier een balans te creëren. Een evenwicht waarbij de inzetten min of meer gelijk verdeeld zijn tussen de teams, zodat ongeacht de uitkomst van de wedstrijd, de bookmaker winstgevend blijft. Nogmaals, dit is slechts een fictief voorbeeld gebaseerd op aannames; in werkelijkheid zijn er nog veel meer factoren die de quoteringen kunnen beïnvloeden.

Scroll naar boven