Welkom op opvoetbalwedden.nl

Wat is je leeftijd?

Als opvoetbalwedden.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gokken op bekercompetities

Wie wil gokken op voetbalwedstrijden beschikt daarvoor tegenwoordig over heel wat verschillende mogelijkheden. In eerste instantie maken we een onderscheid tussen gokken op de gewone voetbalcompetities en gokken op bijvoorbeeld bekerwedstrijden. In eerste instantie lijken deze beide mogelijkheden in principe min of meer hetzelfde, maar dat is dus niet zo. Het verschil in karakter tussen deze beide wedstrijden zorgt er voor dat je ook met een aantal andere, specifieke aandachtspunten rekening dient te houden. Hoe dan ook, ben jij ook van plan om je geluk te beproeven tijdens bekercompetities? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder aangegeven voor- en nadelen.

De voordelen van gokken op bekercompetities

Om te beginnen gaan we even kijken naar de voordelen waar je op kan rekenen voor wat het inzetten op bekercompetities betreft. Voor alle duidelijkheid: het gaat hierbij om de landelijke competities. En dus niet om competities zoals bijvoorbeeld de Europa League of de Champions League.

Relatief hoge odds

Het eerste voordeel waarover je beschikt is dat je vaak de kans hebt om in te zetten op vrij hoge odds. Dat is het gevolg van het feit dat bekercompetities in eerste instantie niet worden georganiseerd tussen alleen maar teams uit de eerste klasse. Ook ploegen die bijvoorbeeld in de tweede of derde klasse spelen kunnen uitkomen tegen een absolute topper. Het mooiste van deze formule? Dat er vaak sprake is van stevige verrassingen!

Meer opties

Ongeacht de wedstrijd die binnen een bepaalde bekercompetitie wordt gespeeld, je zal in de praktijk altijd kunnen vaststellen dat deze een bepaald potentieel met zich meebrengt. Veel mensen vinden het niet fijn om tijdens het gokken in te moeten zetten op lage odds. Ze gaan dan ook in het bijzonder op zoek naar opties om te kunnen wedden tegen een stevige potentiële meerwaarde. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je kunnen vaststellen dat van alle mogelijkheden die voor voetbalwedden worden aangeboden bekercompetities in de praktijk zomaar eens veruit de interessantste kunnen zijn.

Wat zijn de nadelen van wedden op bekercompetities?

Het financiële potentieel die bekercompetities met zich meebrengen zorgt er voor dat heel wat spelers zich er logischerwijs toe aangetrokken voelen. Dit gezegd hebbende is het zo dat je naast de voordelen toch ook rekening moet houden met een aantal nadelen. Deze nadelen hebben in het bijzonder betrekking tot het risico dat je loopt wanneer je gaat inzetten op bekercompetities.

Hoger risico dóór hoge odds

Zoals hierboven reeds aangegeven zorgt het verrassende karakter van deze wedstrijden er voor dat je vaak kan rekenen op stevige odds. Dit niet in het minst wanneer je het aandurft om in te zetten op de underdog. Ondanks het financiële potentieel dat hieraan verbonden is spreekt het voor zich dat je hierbij ook rekening moet houden met een aanzienlijk hoger risico. Het onvoorspelbare karakter van wedstrijden die worden gespeeld in bekercompetities zorgt er dan ook niet zelden voor dat heel wat weddenschappen verloren gaan. Hier moet je als speler dus absoluut zeker rekening mee houden.

Andere selectie?

Er is een tweede nadeel waar je bij stil moet blijven staan bij wedden op bekercompetities. Dit heeft betrekking op het feit dat ploegen er wel eens durven aantreden met een B-elftal. Dit betekent dat ze er voor hebben gekozen om hun beste spelers uit de selectie te laten. Het spreekt voor zich dat dit het spel aanzienlijk kan beïnvloeden. Voordat je een weddenschap plaatst op een bekerwedstrijd is het dan ook altijd extra belangrijk om even grondig te controleren welke spelers er allemaal wel en welke er niet in de selectie zijn opgenomen.

Gokken op bekercompetities of niet?

Inmiddels zijn de voor- en nadelen van wedden op voetbalwedstrijden in bekercompetities wel duidelijk. Dit brengt ons bij de uiteindelijke hamvraag van deze pagina, namelijk of het nu wel of niet interessant is om te gaan inzetten op bekercompetities. Een precies antwoord op deze vraag kunnen we uiteraard niet geven. Dit is namelijk voor een groot deel ook afhankelijk van de speler in kwestie. Zaken waar je in ieder geval altijd rekening mee moet houden zijn:

  1. Bekercompetities zijn behoorlijk onvoorspelbaar;
  2. Vaak loont het om te kijken naar andere inzetmogelijkheden buiten de eindstand;
  3. Beschik je over voldoende kennis over de twee ploegen die spelen of niet?
  4. Besteed altijd extra aandacht aan de opstellingen van de ploegen die spelen;

Tot slot

De bovenstaande aandachtspunten moeten we eigenlijk bestempelen als nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk is het dan ook altijd zo dat inzetten op bekercompetities toch wel wat extra aandacht en voorbereiding vergt. Kan jij daar best mee leven? In dat geval hoeft helemaal niets je tegen te houden om je kans te wagen met gokken op bekercompetities!

Scroll naar boven