Welkom op opvoetbalwedden.nl

Wat is je leeftijd?

Als opvoetbalwedden.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De 5 oudste doelpuntenmakers aller tijden bij AZ

AZ staat tegenwoordig te boek als een Nederlandse topclub. De Alkmaarse club mag ieder seizoen weer meestrijden om de Europese tickets en heeft het financieel goed voor elkaar. Een degelijk beleid, een betrouwbare scouting en een aanvallende speelstijl heeft de club ver gebracht. Dat was niet altijd het geval, want AZ speelde ook jarenlang op de tweede Nederlandse voetbalniveau. AZ heeft altijd een neusje gehad voor aanvallende talenten, maar wist ook met ervaring ver te komen. Bekijk hieronder dan ook de 5 oudste doelpuntenmakers aller tijden in het shirt van AZ:

1. John Bosman

John Bosman begon zijn carrière bij Ajax en speelde 126 wedstrijden voor de Amsterdamse club. De spits kwam ook uit voor KV Mechelen, PSV, RSC Anderlecht en FC Twente. In 1999 tekende Bosman een contract bij AZ, waar hij nog drie jaar actief was. Op 28 april 2002 schreef de aanvaller geschiedenis voor de Alkmaarse club. Bosman scoorde in het met 5-0 gewonnen duel tegen NEC Nijmegen en werd de oudste doelpuntenmaker aller tijden voor de club. Bosman was op dat moment 37 jaar, twee maanden en 27 dagen oud.

2. Barry van Galen

Barry van Galen speelde voor FC Haarlem, Roda JC, NAC Breda en AZ. De geniale middenvelder mocht in 2004 zelfs nog één interland afwerken in het Nederlands elftal. Van Galen kreeg maar liefst 82 gele kaarten in de Eredivisie en was een langdurige periode recordhouder. De creatieve voetballer kwam ook regelmatig tot scoren, zeker in zijn periode bij AZ. Op 7 februari 2006 scoorde Van Galen tegen RBC Roosendaal (0-5), hij was op dat moment 35 jaar, tien maanden en drie dagen oud.

3. Ruud Heus

Ruud Heus speelde vijf seizoenen in het shirt van AZ’67. De linksback wist zijn glorietijd echter te beleven bij Feyenoord, namelijk tussen 1986 en 1996. In Rotterdam wist Heus de Eredivisie te winnen, maar ook vier KNVB bekers en Supercup. Na zijn periode bij AZ keerde de verdediger weer terug bij zijn jeugdliefde AZ. In 1996 speelde de Alkmaarse club in de PTT Telecomcompetitie. Op 12 oktober 1996 kwam Heus tot scoren in het met 0-2 gewonnen duel bij Roda JC. De ervaren vleugelverdediger was op die dag 35 jaar, zeven maanden en 18 dagen oud.

4. Willem van Hanegem

Willem van Hanegem is één van de bekendste oud-voetballers in Nederland. ‘De Kromme’ beleefde eveneens zijn hoogtijdagen bij Feyenoord, maar speelde ook enkele seizoenen bij AZ. De speler won met de Alkmaarse club de KNVB Beker in het seizoen 1977/1978. In 75 wedstrijden voor AZ, kwam Van Hanegem tot 10 doelpunten. Op 2 december 1978 won AZ met 7-1 van ADO Den Haag en kwam Van Hanegem tot scoren. De middenvelder was op dat moment 34 jaar, negen maanden en 12 dagen oud.

5. Piet Ouderland

Piet Ouderland was van alle markten thuis en speelde in meerdere sporten op een hoog niveau. De geboren Amsterdammer boekte zijn grootste successen als voetballer en speelde 220 wedstrijden voor Ajax. Ouderland was in het seizoen 1967/1968 ook actief bij AZ. De club speelde toen op het tweede niveau. Ouderland kwam in 30 wedstrijden tot slechts vijf doelpunten. Op 24 december 1967 scoorde Ouderland tegen RBC Roosendaal (0-2). De spits was toen 34 jaar, negen maanden en zeven dagen oud.

Scroll naar boven