Welkom op opvoetbalwedden.nl

Wat is je leeftijd?

Als opvoetbalwedden.nl vinden wij het belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen betreffende verantwoord gokken. Geef daarom eerlijk aan hoe oud je bent.

Je leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Breidt de Tweede Kamer voetbal wedden uit?

22 maart 2023 – In Nederland is het op dit moment niet legaal om te wedden op hoekschoppen, gele- of rode kaarten bij voetbalwedstrijden vanwege de huidige wetgeving op kansspelen.  De Nederlandse overheid heeft zich tot op heden niet specifiek uitgesproken over de risico’s van het wedden op gele kaarten bij voetbal.

Algemene standpunt gokken

Echter, in het algemeen wordt gokken als een activiteit beschouwd die risico’s met zich meebrengt. Het kan leiden tot financiële problemen en verslaving, en kan ook leiden tot problemen op het gebied van mentale gezondheid en relaties. Daarom probeert de overheid gokken te reguleren om de risico’s te minimaliseren.

Aspecten zoals inzetten op corners of kaarten

Bij het wedden op specifieke aspecten van sportwedstrijden, zoals gele kaarten of assists bij voetbal, kan het echter nog moeilijker zijn om de risico’s te beoordelen, aangezien deze afhankelijk zijn van factoren die niet direct te voorspellen zijn, zoals de prestaties van individuele spelers en de beslissingen van de scheidsrechter. Hierdoor kan het wedden op deze specifieke aspecten van sportwedstrijden mogelijk leiden tot een verhoogd risico op gokverslaving en financiële problemen.

Communities pleitten voor uitbreiding

Gezamenlijk hebben de Nederlandse wed-communities en affiliates, waaronder CasinoNieuws, Oddsbeater, en Betstreet Boys, een brief opgesteld en verstuurd naar de Tweede Kamer met het verzoek om de huidige regels voor toegestane weddenschappen uit te breiden.

Toegestane weddenschappen ook in Nederland

De brief pleit voor een herziening van de huidige wetgeving op kansspelen en voor een uitbreiding van de toegestane weddenschappen, om de Nederlandse markt beter te laten concurreren met andere Europese landen. Het betreft hierbij weddenschappen die in andere Europese landen al langer worden aangeboden en populair zijn bij gokkers.

Veiligheid en transparantie

Volgens de schrijvers van de brief kan het toestaan van deze weddenschappen bijdragen aan een veiliger en transparanter kansspelbeleid, omdat het spelers de mogelijkheid biedt om te wedden op specifieke aspecten van een wedstrijd. Hierdoor zouden spelers minder snel geneigd zijn om illegale en onbetrouwbare websites te gebruiken.

Scroll naar boven