Bookmakers

Bookmakers, die ook wel bookies worden genoemd, zijn de instanties die weddenschappen op sport organiseren. Dus als jij wil wedden op voetbal, moet je een bookmaker zoeken bij wie je geld kunt inzetten. Echter zijn niet alle bookmakers even betrouwbaar. Wij vertellen je wat je moet weten!

Bookmakers

Veilig betalen

Tactieken

Kansspelwet

Welke soorten weddenschappen kan ik afsluiten?

Afhankelijk van de bookmaker die je kiest, kun je verschillende soorten weddenschappen afsluiten. De meest populaire variant is de 1X2 weddenschap, ook wel Correct Score bet genoemd, waarbij je wed op wie de wedstrijd gaat winnen. Dan zijn er de Over/Under weddenschappen, waarbij de doelpunten van beide teams worden samengevoegd en het dus niet uitmaakt welk team er scoort of wint. Bij Double Chance weddenschappen zet je in op een overwinning én op gelijkspel, bij Draw No Bet vervalt je weddenschap als het uitdraait op gelijkspel. Verder kun je nog weddenschappen afsluiten met betrekking tot het aantal gele kaarten dat tijdens een wedstrijd wordt uitgedeeld of het team dat na de eerste helft voor staat. En zo zijn er nog veel meer weddenschappen.

Hoe kies ik de juiste bookmaker?

Om te beginnen kies je natuurlijk voor een bookmaker bij wie wedden op voetbal mogelijk is. Maar dat zijn er heel wat, en niet alle bookmakers zijn even betrouwbaar. Bookmakers hebben verschillende manieren om hun odds vast te stellen en die kunnen dus ook per website verschillen. De bookmakers die als eerste hun odds online zetten hebben doorgaans een team in dienst dat gespecialiseerd is in het analyseren van wedstrijden. Maar dat hoeft natuurlijk niet per definitie in jouw voordeel te zijn! Om je te helpen bij het vinden van een betrouwbare bookie hebben wij een selectie gemaakt van erkende online bookmakers die over een licentie beschikken. Deze vallen allemaal onder Toto, dat momenteel de enige instantie in Nederland is dat legale sportweddenschappen aanbiedt.